KREIDESEE HEMMOOR 2019

Dag 1
Het Wet Fun Diving avontuur begon met vroeg opstaan want we hadden een lange reis voor de boeg. Dit werd helaas al snel bevestigd door de files die we in Duitsland tegenkwamen, Duitsers zijn blijkbaar niet bang van wat wegenwerken.
Na een 7-tal uren waren we dan toch aangekomen in Hemmoor. Inmiddels was iedereen wel wakker en de sfeer zat er al goed in. Tijd dan maar om ons basecamp op te bouwen! Tenten opzetten, dat ging bij sommigen al wat evidenter dan bij anderen. Mission accomplished, onze nederzetting was gereed. Na al dat harde werk hadden we wel wat erwtensoep van Francis verdiend.


Buikje rond gegeten, die soep vulde goed! Veel tijd om dit te laten bezinken was er niet, iedereen stond namelijk te popelen om een eerste duik in Hemmoor te gaan doen. Het zicht was het complete tegenovergestelde van de erwtensoep, super helder en je kon hier wel de bodem zien.


Duikers moeten goed eten, en ja hoor, we werden zelfs de hele reis culinair verwend! De eerste prijs voor originaliteit was ook al binnen want voor het avondeten werd de barbecue met de resterende druk in de flessen snel aangemaakt en de steaks goed gebakken. Meer moeite was er echter bij het ontkurken van de wijn, maar dat vond alleen Liesbet niet zo fijn!


Het werd al snel donker en daardoor de perfecte gelegenheid voor een mooie nachtduik, die was door de vele lumen van de duiklampen goed vanaf einsteig 0 te volgen. Na de nachtduik werd de partytent opgezocht voor een voortzetting van een gezellige avond, die voor sommigen zelfs tot in de vroege uren duurde.

Dag2
Opstaan in Hemmoor was voor de meesten altijd een plezier, de enige die het wat moeilijker had was onze schone slaapster Aäron. Bart en zijn grote paella pan waren gelukkig onafscheidelijk en ook zijn spek en ei was om van te watertanden, uiteindelijk dacht Aäron hier hetzelfde over en besloot hij toch maar eens uit zijn tent te komen.
Een stevig ontbijt kon iedereen goed gebruiken want er stonden weer 2 mooie duiken op het programma, einsteig 4A en einsteig 5. De weergoden waren ons nog goed gezind want het was een zonnige ochtend. Met einsteig 4A waagde iedereen zich wel op glad ijs, voornamelijk onze Duitse vriend Heiko had al snel door hoe glad houten trappen kunnen zijn, trappen 1 – Heiko 0. Gelukkig heeft hij die score daarna wel kunnen rechtzetten.


Lunch bestond uit goulash en brood, niet mijn persoonlijke favoriet maar toch verrassend lekker, complimenten aan de chef!
Namiddag werd einsteig 5 grondig verkend, hier was nog niemand van de club al geweest dus dit was voor iedereen nieuw terrein.
Na de duik werden de barbecues weer aangemaakt en het barbecue vlees moest eraan geloven. En zoals elke avond hebben we er weer een gezellige lange avond van gemaakt, dit werd mede mogelijk gemaakt door de goede kaas en lekkere limoncello. Goede nachtrust gegarandeerd! Onze nederzetting leek ’s nachts wel getransformeerd te zijn in een grot vol met brommende beren die om het luidst waren aan het snurken.

Dag 3
Voorlaatste dag al, een aantal onder ons, waaronder ikzelf, waren al vroeg uit de veren om zich aan een early-morning-dive te wagen. Het vroeg opstaan wierp zijn vruchten af want we hebben niemand minder dan de beruchte paling van de Kreidesee ontmoet. Hij was ons echter te snel af om hem op foto vast te leggen.
Zoals gewoonlijk was onze chef Bart ook al weer vroeg in de weer om opnieuw voor een lekker ontbijt te zorgen, spek en ei smaakt altijd.
Na het ontbijt stond einsteig 4B op het programma. Dit was een minder diepe duik maar hier was wel wat te zien zoals autowrakken en een caravan. Voor mij een goed moment om mijn droogpak boven te halen.
De duik was goed verlopen en ik was ook daarna wel blij met mijn droogpak, de weergoden waren ons vandaag iets minder gezind en het was pijpenstelen aan het regenen toen we uit het water kwamen. ’s middag aten we kippenbillen en rijst met currysaus. En hoewel de kip niet voor iedereen genoeg doorbakken was, heeft ook dit erg gesmaakt!
Namiddag stond voor sommigen al de laatste duik op het programma. Niet iedereen ging op dezelfde locatie maar wij hebben een groepsduik met 6 personen gedaan vanaf einsteig 0, een zeer mooie duik waarop veel te zien was en ook het vliegtuig hebben we gevonden, weliswaar door de goede aanwijzingen van Michel.


Het avondeten was wel het moment waarop velen hadden gewacht, alleen Davy misschien niet want die is niet zot van rijst. Bart ging zijn beroemde paella maken. De verwachtingen waren hoog maar het voldeed hier volledig aan!
Davy en Anja gingen zich aan nog een nachtduik wagen en zijn weliswaar ook de paling nog tegengekomen. Ondertussen werd een grootschalige zoektocht opgezet naar de cocktailbar onder leiding van Liesbet, helaas hebben we deze uiteindelijk moeten staken vanwege het slechte weer.
Net wanneer je denkt dat het allemaal niet gekker kon worden, haalde Roy zijn ‘Toes of Satan’ naar boven. Misschien even verduidelijken, dit is een zeer pikante lolly met een waarde van maar liefst 9 miljoen op de schaal van Scoville welke je 5 minuten in je mond hoort te houden, kan al tellen!
Pieter, Aäron en Roy waren de 3 uitverkorenen maar de heren grepen al na ongeveer 1’50” naar de melk. Tom bleek hier achteraf wat meer ervaring mee te hebben en hield deze 4 minuten in zijn mond alvorens een traantje weg te pinken en ook de melk zijn werk liet doen.

Dag 4
Helaas! Ook aan alle mooie reizen komt een einde. Zondag moesten we alleen nog opruimen en terug naar België rijden. Het was een heftige laatste avond, maar wel een mooie afsluiter van een geweldige duikuitstap. Francis, bedankt voor de goede zorgen en organisatie!
Auf Wiedersehen Kreidesee!

Maatschappelijke zetel

Wet Fun Diving Club (vzw) t.a.v. Francis Brabants
Kerkhoflaan 15 3740 Bilzen

Social Media

Contact

IBAN : BE88 7360 2293 8241
BIC : KREDBEBB

© Wet Fun Diving Club Bilzen