Messinghausen & Nuttlar 2019

WFDC Duikweekend
Messinghausen & Nuttlar
Duitsland – 20-22 September 2019

Organisatie: Aäron C. & Anja E.
Deelnemers: Guy T., Michel V., Roy J., Sjos H., Ine V., Robben C., Lisa R., Liesbet A., Pieter S.

Vrijdag 20/09 – De heenreis

Vrijdagavond vertrok de reis naar Haus Finger, onze verblijfplaats voor het duikweekend Messinghausen in Duitsland. We zouden daar allemaal verzamelen tussen 21 en 22u. Omdat we als duikclub toch ook ons steentje aan een beter milieu willen bijdragen probeerden we zo veel mogelijk te carpoolen. Alles ging vlot tot we een SOS melding kregen. De auto van Robben wou niet verder. Gelukkig was hij niet alleen en had hij Lisa en Sjos bij zich. Sjos legde zich al snel neer bij de situatie (letterlijk, zie foto! ). Toen Touring ter hulp kwam, bleek dat het niet snel gemaakt zou worden, dus Aäron en Guy gingen redder in nood spelen en snelden naar hen toe om de pechvogels en het duikmateriaal op te pikken. Rond half 2 kwamen ze aan in onze verblijfplaats en gingen snel hun bedje in om toch wat rust te hebben voor de eerste duikdag. De anderen van de groep lagen ondertussen na een rustig avondje babbelen ook al in bed.


Zaterdag 21/09 – Messinghausen

Opstaan!!! Eerste duikdag: iedereen (zelfs Aäron) op tijd uit bed en lekker ontbijten.

Na het ontbijt even opruimen en vertrekken richting Messinghausen. Toen we aankwamen was iedereen onder de indruk van de mooie duiklocatie! Na een wandeling tot aan het water kregen we van onze enige echte Croesstructor een goeie en enthousiaste briefing! Na de briefing nam hij zijn Nitrox studenten nog even apart om verder instructies te geven.

Wanneer iedereen klaar is, konden we per buddy groep met het materiaal naar het water. Een hele uitdaging zo bleek! We mochten gebruik maken van een kleine jeep om de bergaf te rijden met het materiaal. Gelukkig hadden we enkele enthousiaste mensen die dit graag wouden doen! Het duiken was geweldig! Wat een helder water! Het leek bijna Egypte! Enkel de vissen ontbraken nog. Na de duik was iedereen natuurlijk heel gelukkig en we konden niet stoppen met te babbelen over de duik. Normaal zouden we worst met een broodje ter plaatse eten, maar deze bleken na onze duik al op te zijn. Jammer! Gelukkig had onze buddy aan land, Anita, dit al van ver zien aankomen en had ze aan Robben lekkere cake (vanille, chocolade en appel) en worstenbroodjes meegegeven! Nogmaals heel erg dank u wel Anita!!! Iedereen kon dus zijn buikje goed rond eten en daarna nog een 2de duik maken. Dit was nog eens genieten van het super helder water.

Terug naar Haus Finger om de voorbereidingen te maken voor het avondeten. Steak gemarineerd in ananas!?!? Ik ben benieuwd. De ananas wordt met schil en al gepureerd, de steak gaat er voor 45 minuten in. Hierna wassen we de steak en marineren we met peper, zout en lookpoeder. Onze chefkok Aäron met assistent Liesbet beginnen te bakken en we zagen dat het goed was. En tot velen hun verbazing was het vlees super lekker en mals.

Aäron riep iedereen bij elkaar, hij had goed nieuws! We hebben 4 nieuwe nitrox duikers in de club! Proficiat Guy, Robben, Lisa en Sjos! Maar dat was niet alles wat hij wou vertellen, alle nieuwelingen (van deze vakantie) moesten op een rij gaan staan. Jullie zien al waar dit naartoe gaat, na het verliezen van iene miene mutte kreeg ik de eer om een verslagje te schrijven. Tijdens de avond verzamelden we allemaal in de living voor een spelletje weerwolven. Aäron ging er helemaal in op en had al snel door wie de rat (weerwolf) was. Uiteindelijk bleek dat hij het altijd verkeerd had tot iedereen zijn plezier. Na een leuke avond ging iedereen weer zijn bedje in.

Zondag 22/09 – Nuttlar

Spannend! Een nieuwe ervaring, voor de meesten onder ons, staat op de planning! Grotduiken! In ons geval hadden we wel nog lucht boven ons en niet alleen maar het plafond van de grot. Toen we aankwamen was er niet meer te zien dan een container in de rotsen, de ingang naar ons duikbestemming.

Bij een lekker frisse temperatuur van 8 graden hebben we 2 duiken gedaan. Onze ijsbeer Michel in zijn NATpak had er geen problemen mee en bleef tot wel 55 min in het water. Chapeau aan onze tweede natpak duiker Lisa om ook 2 mooi lange duiken te maken in het frisse water. Maar wat een geweldig ervaring! Niemand kreeg er genoeg van en dat snakte naar meer, misschien zijn er zelfs enkelen die een volgende stap willen zetten in hun duikopleiding.

Na het duiken maakten we nog een leuke groepsfoto en namen we allemaal afscheid en gingen we rustig huiswaarts om na te genieten van een zalig weekendje duiken met vrienden! Dank jullie wel iedereen voor weer een super duikweekend! En bedankt Anja en Aäron voor de goeie organisatie. Mercikes aan onze fotografen Guy en Aäron om de mooie herinneringen vast te leggen!

Tot op de volgende duik!

Maatschappelijke zetel

Wet Fun Diving Club (vzw) t.a.v. Francis Brabants
Kerkhoflaan 15 3740 Bilzen

Social Media

Contact

IBAN : BE88 7360 2293 8241
BIC : KREDBEBB

© Wet Fun Diving Club Bilzen